lokal mat

Hjemmelaget mat med egne og lokale råvarer

På Vingelsgaard Gjestgiveri serverer vi god, hjemmelaget mat, basert på egne og lokale råvarer. Vår frokost består blant annet av hjemmebakt brødmat, ost fra det lokale gardsysteriet Eggen, lokale spekepølser samt hjemmelaget syltetøy. Vi er medlemmer i Rørosmat, og bruker råvarer fra våre gode kollegaer der.

Vi driver sauehold på garden, med ca 130 vinterfora søyer. I 2008 gikk vi over til økologisk produksjon. Alt kjøtt blir slaktet og videreforedlet på Røros slakteri. Vi på Vingelsgaard får våre egne lam tilbake, og lammekjøtt står derfor ofte på menyen!

Mat fra Vingelsgaard



Her på Vingelsgaard serverer vi lammelår, lammefilet, lammesadel, lammegryter og frikasseer, fårikål og supper med lammekjøtt. Tilbudet vil variere etter sesongen.

Hjemmelagde kjøttkaker og karbonader av storfe, samt viltkjøtt kan også stå på menyen. Sommerstid er fersk fjellørret populært!

Dessert og kaffe serveres til alle middager.

Middag må bestilles på forhånd, og serveres bare til overnattingsgjester.

Vingelsgaard har gjestgiveristemning

Matguiden 2003

Vingelsgaard har gjestgiveristemning – i en lun peisestue med solide møbler kan grupper ha gode og nære matopplevelser rundt langbordet. Her er det godt å være gjest - og man blir traktert med gode retter av fisk fra fjellvannene, reinsdyrkjøtt fra villreinstammen eller kjøtt fra gårdens egen sauebestand.